VakantieBieb – dé leesapp voor jong en oud deze zomer

VakantieBieb – dé leesapp voor jong en oud deze zomer

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb volledig beschikbaar: een app met leespakket bestaande uit romans, thrillers, jeugdboeken, taalgidsen en tijdschriften voor de zomer. Een maand geleden ging de VakantieBieb al open speciaal voor basisscholen en liefhebbers van het spannende boek.

Tot nu toe zijn er al 345.00.000 jeugdboeken en 325.000 spannende boeken gedownload. In totaal meldden zich al 100.000 nieuwe lezers aan. De VakantieBieb* is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store en is t/m 31 augustus 2015 open.

Titels uit aanbod

De VakantieBieb heeft ook nu weer grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor jong én oud. Kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar kunnen bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje lezen van Paul van Loon of Botel Bibalo, een spetterend begin van Vivian den Hollander. Voor kinderen tussen 9 – 12 jaar is er o.a. Mees Kees op de planken van Mirjam Oldenhave of De grijze jager, de ruïnes van Gorlan van John Flanagan. Ook voor jongeren ouder dan 12 jaar staan leuke boeken klaar.
Volwassenen kunnen o.a. de prachtige nieuwe roman Dertig dagen van Annelies Verbeke, De aanslag van David Baldacci, Vader en dochter van Hendrickje Spoor en het aangrijpende boek Birk van Jaap Robben lezen. De complete titellijst staat op www.vakantiebieb.nl. Naast boeken zijn er ook tijdschriften toegevoegd waaronder het zomernummer van Vrij Nederland, Runners World en Computer Totaal. Vijf praktische taalgidsjes maken het aanbod compleet.

Cijfers gebruik VakantieBieb tot 1 juli 2015

Totaal Aantal registraties
5 edities VakantieBieb
445.000
Nieuwe registraties 2015 100.000
Lid van de Bibliotheek 2/3
(nog) geen lid van de Bibliotheek 1/3
Totaal aantal gedownloade titels 670.000

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel (ePub-versie) van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

*De gezamenlijke Bibliotheken startten in 2013 met de VakantieBieb app, inmiddels verschenen vier edities.